Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές άθλησης και από τις πιο φιλικές προς τον οργανισμό. Η θεραπευτική κολύμβηση Συμβάλλει στην ευεξία και τη σωστή σωματική ανάπτυξη του αθλούμενου και επιτυγχάνει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της κιναίσθησης, της αναπνευστικής λειτουργίας, της χαλάρωσης και της ψυχαγωγίας.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με άθλημα της κολύμβησης και η εκμθάση των βασικών τεχνικών. Εκτός από την εκμάθηση κολύμβησης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον θεραπευτικό χαρακτήρας της κολύμβησης. Το υδάτινο περιβάλλον μέσω της άνωσης και της αντίστασης που προσφέρει βοηθά την βελτίωση της ισορροπίας και της επίπλευση ενω παράλληλα η αυξημένη θερμοκρασία του νερού, στην οποία πραγματοποιούνται τα μαθήματα, βοηθά στην ρύθμιση του μυϊκού τόνου.

Στην θεραπευτική κολύμβηση χρησιμοποιείται η μέθοδος HALLIWICK. Τα μαθήματα έχουν εξατομικευμένη μορφή και σε κάθε παιδί αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτής, αλλά μπορούν και να χωριστούν σε μικρές ομάδες ανάλογα με το επίπεδο που έχουν κατακτήσει στην κολύμβηση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού.

Η αγωνιστική ομάδα του συλλόγου μας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2018 για πρώτη φορά. οι αθλητές μας κατάφεραν να κατακτήσουν 3 χρυσά μετάλλια ,  σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις.

[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” google_plus=”true”]