ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης πραγματοποιείται σε κλειστή μικρή πισίνα , σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον. Η θερμοκρασία του νερού ξεπερνά τους  31  C.  Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απο εξειδικευμένους και πιστοποιημένους καθηγητές φυσικής αγωγής και έχουν ατομικό χαρακτήρα.

Η θεραπευτική δύναμη του νερού είναι τεράστια και οι ευεργετικές του επιδράσεις ψυχικά και σωματικά είναι πολλαπλές.

  • Ψυχαγωγία και χαλάρωση
  • Βελτιώνεται η ισορροπία και η νευρομυϊκή συναρμογή
  • αύξηση της δύναμης και αντοχής και μείωση των στερεοτυπικών κινήσεων.
  • Βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού
  • Βελτίωση του μεταβολισμού
  • Το νερό μειώνεται η επίδραση της βαρύτητας και παρέχεται αυξημένη υποστήριξη της σωστής θέσης σώματος
  • Αυξάνεται το εύρος κίνησης
  • Η υδροστατική πίεση προάγει την ευλυγισία και ευκινησία

Η θεραπευτική αγωγή στο νερό συνίσταται στην εγκεφαλική παράλυση, κακώσεις, ορθοπεδικά προβλήματα, μυοπάθειες ή διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.  Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού: η αντίσταση που προκαλείται απο την κίνηση μέσα σε αυτό, η άνωση που δέχεται το σώμα μας, η υδροστατική πίεση καθώς και η αυξημένη θερμοκρασία είναι μοναδικά και αποτελεσματικά εργαλεία για θεραπευτικούς σκοπούς.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΛΗΜΒΗΣΗ

Η κολύμβηση είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές άθλησης στα άτομα με αναπηρία. Διότι συμβάλλει στην ευεξία και τη σωστή σωματική ανάπτυξη του ασκούμενου. Επιτυγχάνει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της κιναίσθησης, της αναπνευστικής λειτουργίας, της χαλάρωσης και της ψυχαγωγίας.
Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με το άθλημα της κολύμβησης και η εκμάθηση των βασικών τεχνικών όλων των στυλ κολύμβησης. Δίνοντας την δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ να απολαύσουν τις όμορφες Ελληνικές θάλασσες χωρίς κίνδυνο.

 

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στην αγωνιστική ομάδα του συλλόγου ,για πρωταθλητισμό και αγωνιστικό αθλητισμό στο άθλημα της κολύμβησης. Εξειδικευμένοι προπονητές αναλαμβάνουν να παρέχουν όλα τα εφόδια στους αθλητές προκειμένου να διακριθούν και να αθληθούν με ασφάλεια.
Η αγωνιστική ομάδα του συλλόγου μας συμμετείχε στα Πανελλήνια Πρωτάθλημα Κολύμβησης της ΕΑΟΜ ΑμεΑ από το 2018 καθώς και σε άλλες διεθνείς συναντήσεις με σημαντικές διακρίσεις, μετάλλια και πανελλήνιά ρεκόρ.