Ειδήσεις

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)

Από 27 Οκτωβρίου, 2017 13 Ιουνίου, 2018 Χωρίς σχόλια

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητεί από το υπουργείο Οικονομικών να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους.

Στην επιστολή της ζητεί τη λήψη των εξής μέτρων:

Εξαίρεση από την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ για τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον και για τους γονείς ατόμων με αναπηρία που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67%.
Εξαίρεση από την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων για τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας.
Να επαναχορηγηθεί το ΕΚΑΣ ξανά σε όλα τα άτομα με αναπηρία.
Εξαίρεση των συνταξιούχων για λόγους αναπηρίας (αναπηρίας, γήρατος, θανάτου) και των συνταξιούχων γονέων ατόμων με αναπηρία από τις μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις επικουρικές συντάξεις.
Αποκατάσταση του ύψους των συντάξεων που χορηγούνται στα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μέλη των οικογενειών τους από ασφαλιστικά ταμεία αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.
Επαναφορά των δώρων εορτών αδείας στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, ομοίως όπως χορηγούνται και στους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα.
Προστασία και των συνταξιούχων του Δημοσίου, οι οποίοι είναι γονείς που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία.
Επαναφορά των δώρων εορτών και αδείας και στους συνταξιούχους γονείς/κηδεμόνες/συζύγους του δημοσίου που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία.
Επαναφορά των μισθών των εργαζομένων με αναπηρία και εργαζομένων που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία στο ύψος που ήταν πριν την οικονομική κρίση και επαναφορά των δώρων εορτών αδείας.
Ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία.
Λήψη ευνοϊκών φορολογικών μέτρων για τα άτομα με αναπηρία που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, και άτομα με αναπηρία που το εισόδημα τους προέρχεται μόνο από μίσθωση ακινήτου.
Διεύρυνση δικαιούχων ατόμων με αναπηρία και του εισοδηματικού κριτηρίου της περ. δ. παρ. 2 του άρθρου 7 του ν. 4223/2010 «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων».
Άμεση έκδοση εγκυκλίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ στα άτομα με αναπηρία, όπως ορίζει το άρθρο 7 του ν. 4223/2013.