Ειδήσεις

Ανοίγουν τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής

Από 27 Οκτωβρίου, 2017 13 Ιουνίου, 2018 Χωρίς σχόλια

Δύο νέα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής ξεκινούν τη λειτουργία τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά στη χώρα μας. Σε αυτά τα Δημόσια ΙΕΚ πρόκειται να φοιτήσουν άτομα με προβλήματα σε όραση και ακοή.
Με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γκιουλέκα η έναρξη των μαθημάτων στα δύο πιλοτικά ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής θα γίνει την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως και την ΜΤετάρτη 16 Απριλίου 2014 ενώ από τη νέα σχολική χρονιά, δηλαδή από τον Οκτώβριο 2014, πρόκειται να λειτουργήσουν και άλλα ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Οι ειδικότητες που προσφέρονται σε αυτά τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής είναι οι εξής:
1) Ξεναγός σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς-Πολιτιστικούς χώρους για τυφλά και κωφά άτομα. (Η ειδικότητα αυτή θα προσφέρεται σε άτομα με προβλήματα όρασης ή προβλήματα ακοής).
2) Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής – Πολυμέσα / Web designer – developper /video games. (Για άτομα με προβλήματα ακοής).
3) Απομαγνητοφωνητής συνομιλιών-πρακτικών. (Για άτομα με προβλήματα όρασης).
4) Βοηθός Φυσικοθεραπείας. (Για άτομα με προβλήματα όρασης ή προβλήματα ακοής).
Τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής θα λειτουργήσουν στην Αθήνα στο Συγκρότημα Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων Κωφών και Βαρήκοων στην Αγία Παρασκευή (Πίνδου 27, Αγία Παρασκευή) και στη Θεσσαλονίκη στο Συγκρότημα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια Α’Βαθμίδος (Γεωργικής Σχολής 95).
Με αφορμή την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος λειτουργίας Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Ειδικής Αγωγής στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για άτομα με αναπηρία, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε: «Για εμάς όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα στη γνώση και την κατάρτιση.
Στόχος του προγράμματος είναι τα άτομα με αναπηρία που τελειώνουν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής να μπορούν, για πρώτη φορά στη χώρα μας, να αποκτήσουν εάν το επιθυμούν πρόσθετες δεξιότητες και διεξόδους που θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν, με περισσότερα εφόδια, στην αγορά εργασίας».

Πηγή: http://www.newsbeast.gr ΙΕΚ