Φιλοσοφία

Η ιδέα της δημιουργίας του Κινητικού Εργαστηρίου βασίστηκε στην επιδίωξή μας να προσφέρουμε τα οφέλη της Φυσικής Αγωγής και του παιχνιδιού σε ειδικούς πληθυσμούς, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Νέοι και παιδιά έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις κινητικές και κοινωνικές δεξιότητες και να αξιοποιήσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους. Ομαδικά παιχνίδια και αθλοπαιδιές, δράσεις με μουσική και κίνηση, εξορμήσεις στη φύση, αλλά και συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες είναι μερικές από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο Κινητικό Εργαστήρι.
Ο σύλλογος προσαρμοσμένης άσκησης και αναψυχής «κινητικό εργαστήρι» ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στην Ηλιούπολη . Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Μεθοδολογία

Η εφαρμογή των προγραμμάτων περιλαμβάνει παρατήρηση και αξιολόγηση των ικανοτήτων των συμμετεχόντων, τοποθέτηση στόχων, διαχωρισμό ομάδων και ενημέρωση γονέων από καθηγητές Ειδικής Φυσικής Αγωγής.Παράλληλα, οι δράσεις σχεδιάζονται με στόχο να διευρύνουν τις ευκαιρίες κοινωνικοποίησης των συμμετεχόντων. Για εμάς, οι ’’ικανότητες’’ που αποκτούν τα παιδιά πρέπει πρωτίστως να ξεδιπλώνονται μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται προϋποθέσεις για αρμονική συνύπαρξη και ένταξη στην κοινωνία.